Uncategorized

7 handige bespaartips voor de verwarming

Met deze 7 makkelijke tips verwarm je je huis zonder onnodig energie te verspillen.

Het kost je helemaal niks extra’s.

 

 

De meeste mensen passen al wel een paar van deze tips toe. Maar meestal niet alle tips, en niet altijd. Als je van deze tips nog geen enkele toepast, kun je in een gemiddelde Nederlandse eengezinswoning tot wel €850,- op jaarbasis besparen.

Als je slimmer en efficiënter met je verwarming omgaat, verbruik je minder gas. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Wist je trouwens dat NeoSmart energie al je Co2 uitstoot compenseert door het aanplanten van planten! Een win win situatie voor jou en het milieu!

Je hoeft niet bang te zijn dat het minder comfortabel wordt in huis. Het gaat er vooral om dat je de verwarming lager zet als er niemand thuis is of iedereen in bed ligt. En dat je de verwarming laag zet of uitdraait in kamers waar je niet bent.

 

7 Tips om te verwarmen en niet te verspillen.

1: Sluit alle deuren in je huis en verwarm alleen de ruimtes waar je het meest bent. Alleen daarmee bespaar je al 250 euro per jaar.

2: Zet de verwarming in de nacht op maximaal 16 graden, je bespaart alleen daarmee al 130 euro per jaar, bij vloerverwarming zet de thermostaat dan op 18 graden. Anders duurt het opwarmen te lang

3: Zet de verwarming als je thuis bent een graad lager dan je bent gewend, daarmee bespaar je 100 euro per jaar. Als je bezig bent is 19 graden vaak warm genoeg.

4: Zet de verwarming op gemiddeld 16 graden als overdag niemand thuis aanwezig is. Hiermee bespaar je gemiddeld 175 euro per jaar. Bij vloerverwarming is het advies 17 tot 18 graden.

5: Verwarm je slaapkamer niet, Daarmee bespaar je 100 euro per jaar.
Met een elektrische deken warm je je bed lekker op.

6:Als je de verwarming elke dag 2 uur van te voren al op 16 graden zet, bespaar je gemiddeld nog eens 40 euro per jaar.

7: We staan gemiddeld met zijn allen zo’n 9 minuten onder de douche. Door een douchebeurt maximaal 5 minuten te laten duren bespaar je niet alleen heel veel water, maar ook veel energie.