Uncategorized

Makkelijk besparen op je energierekening

Makkelijk besparen op je energierekening

Bewust en duurzaam omgaan met energie erg belangrijk. Voornamelijk om de aarde mooier te maken voor de toekomstige generaties, maar niet geheel onbelangrijk ook om te besparen op energiekosten. Hiervoor hoef je niet altijd te investeren. Door thuis bewuster om te gaan met stroom kan je al een verschil maken. Hier 5 tips om je te laten besparen op je energierekening zonder er iets van te merken.

 

Verwarming

Doe de verwarming uit of op 15 graden als je het huis verlaat. Hiermee kun je ongeveer €160,- besparen op jaarbasis. Ben je thuis zet de thermostaat dan een graad lager dan gewoonlijk. Hiervan zul je niks merken maar hiermee bespaar je op jaarbasis al gauw 5% op je verwarmingskosten.

 

Water

Op water kan er door veel mensen ook flink bespaard worden. Door tijdens het tandenpoetsen of tijdens het afwassen het water niet aan te laten staan, kan je al ongeveer 15% besparen op warm water en dus op je energierekening.

 

Apparaten

De stand-by stand word door veel mensen onnodig gebruikt. Denk aan je computer, laptop of televisie. Door deze uit te zetten in plaats van op de sluimerstand bespaar je zonder veel moeite op je energierekening. Opladers die ongebruikt in een stopcontact zitten verbruiken ook energie. Deze staan als het ware ook op ‘’stand-by’’.

 

Lampen

Een bekende vorm van verspilde energie is het aan laten staan van lampen in een ruimte waar iemand zich in bevind. Wen jezelf en je medebewoners eraan om het licht uit te zetten zodra je de kamer verlaat.

 

Wasmachine

Was je kleding niet onnodig warm. Door je wasmachine op 30 graden te zetten bespaar je op je energierekening en is je kleding er niet minder schoon op. Laat je kleding vaker in de lucht drogen en gebruik je wasdroger zo min mogelijk.