BOMEN PLANTEN

Co2 gecompenseerd gas door NeoSmart

Bij NeoSmart bieden we bos-gecompenseerd gas aan, ook wel CO2 gecompenseerd gas.

CO2-gecompenseerd gas betekent dat het aardgasverbruik wordt gecompenseerd door het nieuw aanplanten en beschermen van bomen. Omdat bomen tijdens hun groei CO2 uit de atmosfeer opnemen en zuurstof produceren, wordt het gasverbruik als het ware geneutraliseerd en draagt het bij aan het tegengaan van klimaatverandering.

De voordelen van bos gecompenseerd gas
  • Bomen nemen CO2 op, dat compenseert de uitstoot van ons gas.
  • De bosaanplant draagt bovendien bij aan een grotere diversiteit aan planten en dieren.
  • Lokale organisaties doen dit werk en zo is er in deze veelal arme landen meer werk.
maxresd

24 KG co2

Neemt een boom per jaar op

Child and parent hand planting young tree on black soil together as save world concept

Hoe kan ik bijdragen?

Neem je gas af van NeoSmart, dan kan afhankelijk van je contract dit gas voor jou gecompenseerd worden door NeoSmart. Hiermee draag je bij aan een groenere en gezondere wereld.

NeoSmart compenseert het gas dan door het aanplanten van bomen.

Wat is Co2 gecompenseerd gas?

CO2-gecompenseerd gas is gewoon aardgas waarbij de CO2-uitstoot van je gasverbruik door NeoSmart wordt gecompenseerd door het aanplanten van bomen en het investeren in duurzame (energie)projecten. Aangezien het helaas nog niet mogelijk is om op grote schaal groen gas (opgewaardeerd biogas) te leveren, is dit vooralsnog één van de weinige manieren om toch duurzaam om te gaan met ons gasverbruik.

Welke manieren zijn er om co2 te compenseren?

behalve bomen planten?

Nederlandse energieleveranciers maken voor het compenseren van door hun geleverd gas gebruik van verschillende manieren van compensatie.
Dit varieert van het uitdelen van schone kooktoestellen in Afrika aan arme mensen – die daardoor geen hout meer hoeven te stoken voor het koken van hun maaltijden – tot het aanplanten van nieuwe bomen om de uitstoot van gas te compenseren.
Sommige energieleveranciers hebben hiervoor eigen projecten, anderen ondersteunen initiatieven en externe projecten wereldwijd.
Bij NeoSmart kiezen wij ervoor om het door ons geleverde gas te compenseren door het aanplanten van nieuwe bomen. Wij doen dit door het wereldwijd ondersteunen van bos beplantingsprojecten.
Wij zijn in 2020 met de CO2- compensatie van geleverd gas begonnen. We zullen jaarlijks een jaarverslag uitbrengen over de projecten die wij hebben ondersteund en het aantal aangeplante bomen. En de hiermee door ons gerealiseerde CO2 compensatie.

Weetjes over bomen

wist je dat ?

Bomen nemen Co2 op

Bomen slaan vooral extra CO2 op als ze groeien. De CO2 wordt dan vastgelegd in de toenemende biomassa van de boom.

3 biljoen bomen

Wetenschappers schatten dat er zo'n 3000 miljard bomen op aarde zijn, ofwel zo’n 422 bomen per persoon.

1 ton co2

Een volwassen boom heeft na 50 jaar tijd zo’n ton CO2 uit de lucht gehaald.