Uncategorized

Zonnepanelen: duurzame energie !

Zonnepanelen zijn niet alleen duurzaam maar ook winstgevend. Door te investeren in zonnepanelen kun je jezelf voorzien van duurzame stroom. Doordat deze manier van stroomvoorziening steeds populairder word stijgen de aanbieders op de markt.

Door het grote aanbod zijn zonnepanelen in de afgelopen jaren flink in prijs gedaald. Natuurlijk verschilt de prijs en kwaliteit per aanbieder en bestaan er verschillende soorten zonnepanelen. Gemiddeld is de terugverdientijd 1/3 van de levensduur.

Door de jaren heen is ook de kwaliteit van de zonnepanelen enorm verbeterd. Hierdoor durven veel leveranciers een garantie te geven van tien jaar. Zelfs na 25 jaar zouden de zonnepanelen nog 85% van de opbrengst geven in vergelijking met de beginjaren na aanschaf.

Bij het plaatsen van zonnepanelen is het materiaal de grootste kostenpost, zoals je hieronder kunt zien. De kosten waar je eventueel nog op kunt besparen zijn de arbeidskosten. Door meerdere offertes van installateurs bij jou in de buurt te vergelijken, kun je zien wat ieder van hen voor arbeid rekent. De ervaring leert dat dat nogal van elkaar kan verschillen. Dus sla die offerte-stap zeker niet over.